Home
Geschiedenis
Contact Volg ons op facebook
Aangesloten verenigingen
SV TOVO
VC Majella
Vlerk
UVV-Sphynx
Limes
USV Protos
VV Switch
VV Utrecht
VV Boni
Van Slag
SV Lunetten
Powered by
Vereniging Sport
Utrecht
Vereniging Sport
Utrecht
Webish
Internetservice
Privacy
Geschiedenis openingstoernooi in Utrecht

Enkele jaren na de diverse fusies die geleid hebben tot volleybalvereniging Utrecht leefde het volleybal in de stad Utrecht. Rond 1990 is er een aantal malen sprake geweest van de Utrecht volleybalweek, een week volleybal ter voorbereiding op het seizoen. Van woensdag(avond) tot en met zondag werd er op diverse niveau’s gevolleybald in de Catharijnehal. Er was sprake van een jeugd-, recreanten-, bedrijven-, regio- en toptoernooi. Daarnaast was er jaarlijks een demonstratie die veel bekijks trok: van een oefeninterland van het Nederlands team via een eredivisiewedstrijd tot een wedstrijd van het Nederlands zitvolleybalteam: spectakel gegarandeerd, evenals de deelname van alle utrechtse verenigingen..

Een aantal jaren daarna, vanaf 1997, heeft VV Utrecht geprobeerd het toernooi nieuw leven in te blazen. Aangezien we aangewezen waren op de OSG-hal was dit een tweedaags toernooi, waarbij een oefenwedstrijd van het braziliaans jeugdteam illustratief was: mooi volleybal, maar na afloop ongeregeldheden bij het wegrijden van de bus met de bewoners van Kanaleneiland. De bouw van het sportcentrum Galgenwaard was een mooie gelegenheid om opnieuw na te denken over een openingstoernooi. Op kleine schaal is er inmiddels twee jaar proefgedraaid.

In het Utrechts voorzittersoverleg (nieuw leven ingeblazen naar aanleiding van de nieuwe zaalruimteverdeling) en mede op aangeven van de Vereniging Sport Utrecht, die het overleg mogelijk maakt, gaan wij, dat wil zeggen alle Utrechtse volleybalverenigingen die aangesloten zijn bij de VSU (alle verenigingen? Ja, alle verenigingen), er een groots openingstoernooi van maken (vorig jaar reeds omgedoopt in toVerpOT-Volleybal OpeningsToernooi-je moet er maar opkomen).

De toVerpOT commissie